Ξυλα

ΔΙΑΛΟΓΗ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ

Στις εγκαταστάσεις μας γίνετε πάντα η διαλογή , η επεξεργασία και η συσκευασία. Ξύλα μακράς ωρίμανσης (ξερά)ιδανικά για ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΖΑΚΙΑ ,ΣΟΜΠΕΣ . ΣΥΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΚΟΥΣ για επαγγελματίες και ιδιώτες.

Βασικοί κανόνες καύσης

9 (18)Ένα από τα βασικά στοιχεία που καλό είναι να γνωρίζετε, πριν αγοράσετε ξύλα για το τζάκι σας είναι ότι θα πρέπει να είναι ξερά. Να έχουν κοπεί  τουλάχιστον 6 με 12 μήνες πριν χρησιμοποιηθούν.
Τα καυσόξυλα που χρησιμοποιούνται για προσάναμμα (το αρχικό στάδιο δηλαδή όταν προσπαθείτε να ανάψετε φωτιά) είναι τα λεγόμενα «μαλακής ξυλείας» (πεύκο, έλατο κλπ) ενώ τα «σκληρά» ξύλα για τζάκι (δρυς κλπ) είναι αυτά που διατηρούν 9 (16)
τη φωτιά. Η διαφορά τους έγκειται στην πυκνότητα του ξύλου. Όσο πιο μικρή είναι η πυκνότητα του ξύλου, δηλαδή όσο περισσότερο κενό χώρο έχουν (άρα και περισσότερο οξυγόνο), τόσο ευκολότερα καίγονται. 9 (13)
Αντίθετά τα «σκληρά» ξύλα έχουν μεγάλη πυκνότητα, άρα λιγότερο κενό χώρο και λιγότερο οξυγόνο, το οποίο σημαίνει ότι χρειάζονται περισσότερη ώρα για να καούν.
Για την ιδανική φωτιά βέβαια χρειάζεται ο συνδυασμός και των δύο ειδών, αλλά ας δούμε αναλυτικά τα κύρια χαρακτηριστικά του κάθε ξύλου.

__________________________________

Περιοχές εξυπηρέτησης και διευκρινήσεις πατήστε εδώ!
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 2106137323 ή 6970445555