Από μια ανωμαλία της φύσης στο πεύκο, το ρετσίνι, ενώ πρέπει να κυκλοφορεί στο φλοιό του δέντρου, εμπλουτίζει το σύνολο του ξυλώδους ιστού, σε ένα μικρό ποσοστό δέντρων. Αυτό το παίρνουμε το κόβουμε και το σχίζουμε σε μικρά ξυλαράκια και το συσκευάζουμε σε σακούλες.
Είναι οικολογικό προϊόν, χωρίς χημικές ουσίες ή κατάλοιπα πετρελαίου και ο καλύτερος τρόπος για το άναμμα του τζακιού και των κάρβουνων. Το ρετσίνι καίγεται για πολύ ώρα με φλόγα και παρασύρει στην καύση τα ξύλα για να ανάψουν στο τζάκι ή τα κάρβουνα στην ψησταριά.
Τo προσάναμμα τo διατηρούμε σε στεγασμένους αποθηκευτικούς χώρους μακρυά από υγρασία για κρατάμε την ποιότητα και την απόδοσή του σταθερή.